Now playing

Weekend Choice

09:00 - 18:00
Luister live

Tsitsipas velt titelverdediger Federer

Datum: Jan 20, 2019

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een grote sensatie gezorgd door titelverdediger Roger Federer uit te schakelen op de Australian Open. Het 20-jarige talent zette de 37-jarige Zwitser in de vierde ronde in vier meeslepende sets opzij: 6-7 (11) 7-6 (6) 7-5 7-6 (5).

De jonge Tsitsipas en de ervaren Federer, zesvoudig winnaar van de Australian Open, deden vier sets lang amper voor elkaar onder in de Rod Laver Arena. Het spel golfde op en neer en beide spelers maakten de mooiste punten. De Griek sloeg toe in de tiebreak van de vierde set. Hij kan zich nu opmaken voor een strijd in de kwartfinale tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De spelers leunden zeker de eerste set op hun service. Federer won dat eerste bedrijf na een lange tiebreak met 13-11. In de tweede set liet Federer tal van breekkansen onbenut. De zwierige tennislegende verspeelde vier setpoints en in de tiebreak sloeg vervolgens Tsitsipas toe met 7-3.

 

Wat Federer niet lukte, deed de onbevangen Griek wel in de derde set; hij verzilverde op 6-5 een cruciaal setpoint. De vierde set gaf weer het vertrouwde beeld in de partij; twee spelers die het beste uit elkaar haalden en geen duimbreed toegaven. Opnieuw moest een tiebreak uitsluitsel geven. Tsitsipas bezweek niet onder de druk en zijn eerste matchpoint was meteen raak.

De Griek kon amper zijn gevoelens beschrijven na afloop. ,,Ik ben de gelukkigste mens op aarde”, zei hij tegen interviewer John McEnroe. ,,Ik win van Roger Federer, een legende in onze sport voor wie ik zo veel respect heb.”