Now playing

Lunch Choice

12:00 - 14:00
Luister live

Dronken bestuurster in Tilburg belt na aanhouding dronken vriendin voor lift

Datum: Sep 12, 2020

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige vrouw in Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. Omdat ze haar rijbewijs moest inleveren, belde ze een vriendin voor een lift. Echter bleek deze vriendin bij aankomst "wankel op haar benen te staan" en te veel te hebben gedronken, aldus de politie.

De 21-jarige bestuurster uit Oosterhout werd van de weg gehaald, omdat een agent haar rijgedrag opvallend vond. Ze slingerde over de weg en raakte met de rechterbuitenspiegel van haar voertuig meerdere malen de bosschages naast de weg.

Bij het staande houden van de automobiliste rook de dienstdoende agent een zware alcohollucht in de auto, waarin ook een bijrijder zat. De automobiliste moest blazen en blies tot vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnende bestuurder.

De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en vervangend vervoer regelen. Hiervoor belde ze een vriendin. Maar toen deze 22-jarige vrouw uit Rijen eenmaal was aangekomen en uit de auto stapte, stond ze volgens de agent wankel op haar benen.

Ook deze vrouw moest een al­co­hol­test af­leg­gen. Ze blies ruim twee keer de toegestane hoeveelheid.

Beide vrouwen kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed.