Now playing

Weekend Choice

09:00 - 18:00
Luister live

Entertainment

'Flinke stijging Nederlands nepnieuws over coronavirus op Twitter'


Datum: Mar 20, 2020

De afgelopen twee weken werden er in Nederland steeds meer onbetrouwbare nieuwsberichten gedeeld op Twitter over het coronavirus, dat heeft het datajournalistiek platform van de KRO-NCRV Pointer uitgezocht.

Het gaat daarbij om onbetrouwbare nieuwsberichten zonder bronvermelding of onderzoek. Volgens deze berichten van websites zoals De Dagelijkse Standaard, Xander Nieuws en Amalek, liegt het RIVM over de ernst van het virus en zou het niet meer zijn dan een ernstige griep. Ook wordt in de berichten ten onrechte geclaimd dat vitamine C en frisse buitenlucht het virus kunnen genezen.

Voor het onderzoek heeft  Bekijk volledig artikel

Rabobank: Nederlandse economie belandt in recessie door coronacrisis


Datum: Mar 20, 2020

De Nederlandse economie zal dit jaar met 0,2 procent krimpen door de coronacrisis, verwachten economen van Rabobank in een vrijdag gepubliceerd rapport.

In deze voorspelling gaan de economen er wel van uit dat de crisis tussen april en juli onder controle wordt gebracht. Halverwege 2020 zou dan economisch herstel kunnen optreden.

"De crisis raakt bijna alle sectoren, maar de grootste klappen vallen in de bouw, de landbouw, de horeca en de vervoersector", aldus de economen.

Rabobank-econoom Carlijn Prins noemt de maatregelen die het kabinet treft cruciaal om het inkomen van huishoudens op peil te houden. "Bedrijven en huishoudens kunnen dan weer de draad oppakken zodra de coronacrisis voorbij is."

Toch kunnen deze maatregelen ni...

Bekijk volledig artikel

Per ongeluk spacecake geserveerd bij begrafenis in Duits Wiethagen


Datum: Nov 26, 2019

Bij de condoleance van een begrafenis in het Duitse Wiethagen is per ongeluk spacecake geserveerd. Dertien personen die dachten dat ze normale cake aten, werden misselijk of duizelig, melden diverse Duitse media dinsdag.

De condoleance vond plaats in een restaurant in het dorp in het noorden van Duitsland. De spacecake werd meegebracht door de medewerker die verantwoordelijk is voor de cakes.

De medewerker vroeg haar achttienjarige dochter een cake te bakken, zoals ze wel vaker deed. Deze werd vervolgens in de vriezer bewaard. De moeder nam per ongeluk een ingevroren spacecake, die ook door de dochter was gemaakt, mee naar haar werk.

Gasten aten de spacecake zonder te weten dat er wiet in was verwerkt. Volgens Duitse media kregen dertien personen, onder wie...

Bekijk volledig artikel

Mental Theo en Charly Lownoise stoppen als dj-duo


Datum: Nov 26, 2019

Mental Theo en Charly Lownoise gaan stoppen als dj-duo. Dit maakten zij dinsdag bekend. De twee happy hardcore-dj's treden al vijfentwintig jaar samen op, maar willen nu ieder hun eigen weg gaan.

"Deze man naast me is mijn broer, en dat zal altijd zo blijven", zei Charly Lownoise in RTL Boulevard over zijn partner Mental Theo.

De dj's ontmoetten elkaar begin jaren negentig en besloten toen al snel om samen te werken. Ze traden op in talloze clubs en discotheken. In 1995 brachten ze hun bekendste nummer uit, Wonderful Days (ook wel geschreven als Wonderfull Days). Wereldwijd verkocht het duo meer dan drie miljoen platen.

Mental Theo en Charly Lownoise geven op 18 april nog een groot afsche...

Bekijk volledig artikel

80 miljoen aan schadevergoedingen aardbevingen


Datum: Aug 12, 2019

De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) heeft tot nu toe ruim 80 miljoen euro uitgekeerd aan inwoners die door de aardbevingen in het noorden van het land zijn getroffen. Ruim de helft is uitgekeerd vanuit de reguliere procedure en 34,5 miljoen euro aan schadevergoedingen in het kader van de stuwmeerregeling.

Nog eens 4,8 miljoen euro ging naar bijkomende kosten, gevolgschade en wettelijke rente, aldus de commissie in een nieuw overzicht van de stand van zaken. Vorige week zijn er 462 nieuwe schades gemeld. De TCMG heeft nu 17.978 van de 35.672 schademeldingen afgehandeld.

Met de stuwmeerregeling kunnen gedupeerden sinds juli kiezen voor een eenmalige vergoeding voor hun aardbevingsschade. Ruim 16.000 adressen komen daarvoor in aanmerking. Inmiddels z...

Bekijk volledig artikel

Google-medewerkers luisteren mee met Nederlandstalige opnames


Datum: Jul 10, 2019

Nederlandstalige opnames die met de virtuele assistent van Google worden gemaakt, worden beluisterd door mensen die door Google worden ingehuurd om de audiofragmenten te analyseren. Google bevestigt dat woensdag in een reactie aan NU.nl, na onderzoek door het Vlaamse VRT NWS en de NOS.

De virtuele assistent van Google is beschikbaar via een app en de Google Home-speaker. VRT NWS beluisterde duizend Nederlandstalige audiofragmenten die via de Google Assistent zijn opgenomen.

De Vlaamse nieuwssite kreeg toegang tot de opnames via een anonieme tipgever die voor Google opnames beschrijft. Een deel van de opnames is ook gedeeld met de NOS. Google heeft de authenticiteit van de opnames in een reactie aan NU.nl bevestigd.

Normaal gesproken verwerkt de Google Assis...

Bekijk volledig artikel

Julio Iglesias volgens rechter biologische vader van 42-jarige man


Datum: Jul 10, 2019

Julio Iglesias is door een Spaanse rechter aangewezen als de biologische vader van Javier Sánchez Santos. De man spande een rechtszaak aan waarin de rechter nu geoordeeld heeft dat de 42-jarige man inderdaad de zoon van de zanger is.

Sánchez Santos is de zoon van de Portugese voormalige danseres María Edite Santos. Zij zou in 1975 een week met de zanger hebben doorgebracht en zwanger zijn geraakt. De 75-jarige Iglesias heeft dit echter altijd ontkend en weigerde eerder een DNA-test te doen.

Sánchez Santos zette privédetectives, die op zoek moesten gaan naar DNA van Iglesias en zijn kinderen, op de zaak. Zo zou er DNA zijn afgenomen van glazen en flesjes waar het nageslacht van de zanger uit heeft gedronken. Ook wordt beweerd dat het...

Bekijk volledig artikel

Vijf steden willen songfestival binnenhalen


Datum: Jul 10, 2019

Vijf steden zijn nog in de race om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te huisvesten. Zoals verwacht hebben Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht een bidbook ingediend bij de organisatie, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend. Hiermee hebben ze zich officieel kandidaat gesteld om het liedjesfestijn binnen te halen.

De definitieve keuze van de gaststad wordt naar verwachting bekend in augustus. Aanvankelijk hadden negen steden hun belangstelling getoond, maar de afgelopen tijd trokken Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag en Breda zich terug.

In het bidbook moeten de steden de organisatie ervan overtuigen dat ze dé plek zijn om het songfestival te houden. Daarbij wordt gelet op onder meer een passende locatie, de capaciteit en technische...

Bekijk volledig artikel

Geen lagere WW-premies voor seizoenswerk in wet Arbeidsmarkt in Balans


Datum: Apr 11, 2019

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is niet van plan om in het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een uitzondering te maken voor seizoenswerk. Een dergelijke uitzondering is namelijk niet handhaafbaar en daarmee onuitvoerbaar, stelt Koolmees in antwoord op vragen vanuit de Eerste Kamer.

De glastuinbouwsector, gesteund door onder meer LTO Nederland, VNO-NCW en MKB Nederland, verzet zich hevig tegen de WAB, omdat zij menen dat telers straks een veel hogere werkloosheidspremie, naar verluidt tot we...

Bekijk volledig artikel

Sport

Stosur bezorgt Australië succes in Melbourne


Datum: Jan 25, 2019

De Australian Open heeft een Australisch succesje gevierd; Samantha Stosur won het dubbelspel bij de vrouwen. De 34-jarige tennisster uit Brisbane won met de Chinese Shuai Zhang aan haar zijde de finale in de Rod Laver Arena van Melbourne van het Hongaars/Franse duo Timea Babos/Kristina Mladenovic: 6-3 6-4. Babos en Mladenovic waren titelverdedigers in het eerste grandslamtoernooi van dit jaar.

Stosur had wat moeite haar zenuwen in bedwang te houden in de beslissende game. Ze sloeg een dubbele fout op het eerste matchpoint, maar bij de tweede poging slaagde ze wel. Voor de Australische was het haar derde grandslamtitel in het dubbelspel; ze won in 2005 de US Open en in 2006 Roland Garros. Voor Zhang was het haar eerste eindzege in een grand slam.

Bekijk volledig artikel

Carlsen kraakt code Anand in 76 zetten


Datum: Jan 23, 2019

Anish Giri is bij het internationale schaaktoernooi Tata Steel naar de tweede plaats geklommen. De Nederlandse grootmeester behaalde tijdens de tiende ronde in de Pieterskerk in Leiden zijn vierde overwinning. Hij versloeg de Rus Vladimir Fedosejev met de zwarte stukken na 41 zetten.

Giri kwam met 6,5 punten alleen op de tweede plek. Hij heeft een half punt minder dan Magnus Carlsen. De Noorse wereldkampioen rekende medekoploper Viswanathan Anand uit India in na 76 zetten.

Jorden van Foreest behaalde zijn derde zege. De Nederlander was met wit te sterk voor de Rus Ian Nepomniatstsji. Van Foreest neemt met 4 punten de twaalfde plek in.

Donderdag is een rustdag voor de schakers. In de elfde ronde, weer in thuishaven Wijk aan Zee, speelt Giri vrijdag tegen de...

Bekijk volledig artikel

Laatste seizoen schaatsster Van den Brandt


Datum: Jan 23, 2019

Schaatsster Floor van den Brandt is bezig aan haar laatste seizoen. De 28-jarige sprintster van Team FrySK kan zichzelf naar eigen zeggen niet meer volledig motiveren. Ze miste vorig seizoen kwalificatie voor de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018. Aan het begin van het huidige seizoen was Van den Brandt nog van plan om vier jaar door te gaan, maar de afgelopen maanden sloeg de twijfel toe.

,,Als ik schaats wil ik me er voor de volle 100 procent voor kunnen inzetten”, legt Van den Brandt op schaatsen.nl uit. ,,Ik merk dat me dat niet meer lukt. Mijn studie is leuk en ik wil ook andere dingen gaan doen.” Van den Brandt heeft haar bachelor Bewegingswetenschappen net afgerond en begint per 1 februari aan de master Sport Science.

Bij de NK afstanden twee s...

Bekijk volledig artikel

Kunstrijdster Van Tiel niet naar vrije kür EK


Datum: Jan 23, 2019

Kunstrijdster Kyarha van Tiel heeft zich net als bij haar debuut vorig jaar niet weten te plaatsen voor de vrije kür bij de EK kunstschaatsen. In het Wit-Russische Minsk kreeg de 18-jarige Rotterdamse in de korte kür een juryscore van 44 punten. Onvoldoende voor de vereiste plaats 24, dat een finaleplek zou opleveren.

Van Tiel eindigde op de 28e plaats. De Duitse Nathalie Weinzierl werd 24e met een score van 46.09. De Russische Alina Zagitova was de beste in de korte kür met 75 punten.

Vorig jaar bij de EK in Moskou schaatste Van Tiel naar een score van 45.28 punten en werd ze 26e.

Bij de mannen komt donderdag Thomas Kennes in actie. De 22-jarige kunstschaatser doet voor de vierde keer mee aan de Europese kampioenschappen. Hij wist zich nog n...

Bekijk volledig artikel

Volleybalsters op EK weer tegen Azerbeidzjan


Datum: Jan 23, 2019

De Nederlandse volleybalsters spelen in de poulefase van het EK van dit jaar tegen Hongarije, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië en Estland. Dat was de uitkomst van de loting in het Turkse Istanbul.

Oranje won zilver op het vorige EK in 2017. Azerbeidzjan was daar de tegenstander in de halve finales. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison won met 3-2.

Het EK van 2019 is voor het eerst verdeeld over vier landen en er doen ook voor het eerst 24 landen mee. Turkije (Ankara), Polen (Lodz), Hongarije (Boedapest) en Slowakije (Bratislava) doen gezamenlijk de organisatie. Het Nederlands team speelt de poulewedstrijden in Boedapest. Het toernooi duurt van 23 augustus tot en met 8 september.

De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales.

Bekijk volledig artikel

Nishikori geeft op in kwartfinale


Datum: Jan 23, 2019

Tennisser Kei Nishikori heeft op de Australian Open in de kwartfinale tegen Novak Djokovic opgegeven. De Japanner, die in de voorgaande vier partijen drie keer een vijfsetter speelde, liet in de tweede set weten te veel last van een blessure te hebben. Hij werd tijdens de wedstrijd al behandeld.

Djokovic zei het niet leuk te vinden op deze manier de laatste vier te bereiken. ,,Ik wil spelen en vechten voor een plek in de halve finale. Bovendien willen we dat de fans op de tribune een leuke avond hebben. Dit is niet leuk. Tegen Nishikori heb ik veel boeiende partijen gespeeld en ik had me ook op deze ontmoeting verheugd. Laten we hopen dat de blessure meevalt en hij snel weer op de baan staat.”

Djokovic leidde in de partij met 6-1 4-1. De Serviër speelt in...

Bekijk volledig artikel

Tsitsipas velt titelverdediger Federer


Datum: Jan 20, 2019

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een grote sensatie gezorgd door titelverdediger Roger Federer uit te schakelen op de Australian Open. Het 20-jarige talent zette de 37-jarige Zwitser in de vierde ronde in vier meeslepende sets opzij: 6-7 (11) 7-6 (6) 7-5 7-6 (5).

De jonge Tsitsipas en de ervaren Federer, zesvoudig winnaar van de Australian Open, deden vier sets lang amper voor elkaar onder in de Rod Laver Arena. Het spel golfde op en neer en beide spelers maakten de mooiste punten. De Griek sloeg toe in de tiebreak van de vierde set. Hij kan zich nu opmaken voor een strijd in de kwartfinale tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De spelers leunden zeker de eerste set op hun service. Federer won dat eerste bedrijf na een lange tiebreak met 13-11....

Bekijk volledig artikel

Harden en Gordon loodsen Rockets langs Lakers


Datum: Jan 20, 2019

De basketballers van Houston Rockets hebben Los Angeles Lakers verslagen in de NBA. De thuisploeg had wel een verlenging nodig om met 138-134 te winnen.

James Harden was topschutter bij de Rockets met 48 punten, maar Eric Gordon maakte de cruciale punten. Zijn driepunter met nog twee seconden op de klok zorgde voor de gelijkmaker in de reguliere speeltijd en daarmee voor een verlenging. In die extra speeltijd sleepte Gordon de zege binnen door vier vrije worpen te benutten.

Bij de Lakers was Kyle Kuzma de meest trefzekere met 32 punten. Sterspeler LeBron James ontbrak nog altijd met een blessure. Houston staat voorlopig vijfde in de Western Conference, de Lakers negende.

Bekijk volledig artikel

Cilic buigt na vijf sets voor Bautista Agut


Datum: Jan 20, 2019

De Australian Open is voorbij voor de Kroatische tennisser Marin Cilic. De finalist van 2018 verloor in de vierde ronde van de Spanjaard Roberto Bautista Agut. De nummer zes van de wereld boog na bijna vier uur in vijf sets voor de taaie Bautista Agut: 7-6 (6) 3-6 2-6 6-4 4-6.

Voor de 30-jarige Spanjaard is het de eerste keer dat hij in de kwartfinales staat van een grand slam. Hij treft dan de winnaar van het duel tussen titelverdediger Roger Federer en de Griek Stefanos Tsitsipas.

Bautista Agut, als 22e geplaatst in Melbourne, sloeg toe in de negende game van de vijfde en laatst set. Toen brak hij de servicegame van Cilic en kwam 5-4 voor. De Spanjaard maakte het vervolgens af in zijn eigen servicebeurt.

Bekijk volledig artikel

Your Choice nieuws

Aanstaande zaterdag 30 mei Your Choice Live!


Datum: May 27, 2020

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor een feesje op je radio!
Het belooft weer een bomvolle liveshow te gaan worden vol gezeligheid en lekekre hits
Vanaf 20.00 uur starten we de liveshow met lekkere danceclassics gevolgd door de Pluk & Pony Show
vervolgens om 22.00 zijn na lang weggeweest weer terug achter de draaitafel van Your Choice Radio Dj's Brocc & Olly.

Wij zijn zaterdag ook weer live te volgen via de livestream op Youtube, hierin kan je je reactie achterlaten en uiteraard jouw favoriete track doorgeven.

Luister gezellig mee, aanstaande zaterdag vanaf 20.00 uur op Your Choice Radio.

Bekijk volledig artikel

Nieuw radioprogramma "Classics" op Your Choice Radio


Datum: Mar 25, 2020

Vanaf deze week hoor je wekelijks op de zondagavond Live het radioprogramma  "Classics" op Your Choice Radio.
Een radioshow vol zoals de naam al zegt met Classics.

Classics is een programma van Henri en Patrick dat de muziek uit de jaren 60 en 70 brengt.
Iedere zondagavond van 18:00 tot 22:00 live gepresenteerd.

Meer info volgt.

Bekijk volledig artikel

Komende vrijdag en zaterdag de Foute Choice XXL


Datum: Mar 25, 2020

Vanaf komende vrijdagavond hoor je wekelijk op de vrijdag en zaterdagavond de Foute Choice XXL.
Iedere vrijdag en zaterdagavond van 20:00 tot 02:00 uur, alleen als er op zaterdagavond een liveshow zal zijn vervalt de Foute Choice XXL op de zaterdag.

De Foute Choice XXL is de FeestKroeg op je radio!
De lekkerste swingende meezingers en dansbare beats hoor je op de vrijdag en zaterdagavond.
Nummers die je deze avonden graag wil horen? Laat het weten via info@yourchoiceradio.nl.

Bekijk volledig artikel

Jouw Request tijdelijk niet mogelijk


Datum: Mar 24, 2020

Helaas is het tijdelijk niet mogelijk om een request aan te vragen via onze website, 
wij hopen dit spoedig op te lossen.

Bekijk volledig artikel

Your Choice Live!


Datum: Mar 24, 2020

Tijdens deze treurige tijden waarin iedereen vaker en langer binnen moet blijven proberen wij bij Your Choice Radio je hierbij een beetje op te vrolijken.
Wij gaan bij Your Choice Radio op de zaterdagavond in deze tijd vaker een liveshow presenteren met daarin veel gezeligheid en muziek.
Je kan ons live volgen via de Youtube Livestream, deze is tijdens liveshows te vinden op onze pagina bovenaan.
Hierin kan je jouw favoriete nummers aanvragen en natuurlijk jouw reactie doorgeven.

Hou deze website in de gaten voor meer informatie betreft de eerstvolgende liveshow op Your Choice Radio.

Bekijk volledig artikel

Zaterdag 21 maart, extra live uitzending


Datum: Mar 20, 2020

Aanstaande zaterdag zal er bij Your Choice Radio weer een live show in de avond te horen zijn.
Als er geen nieuwe maatregelen bij gaan komen en iedereen nog gewoon de straat op mag zal de show
iniedergeval gepresenteerd worden door het duo Pluk En Pony, verder hopen wij op een aantal gasten in de studio.

De show zal vooral in het teken staan van gezeligheid en muziek om de mensen die gezelligheid toch nog een beetje te 
geven op de zaterdagavond.
Uiteraard nemen wij ook het laatste nieuws betreft het Coronavirus door maar het belangrijkste blijf ook genieten, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM.
Verder de oproep, ook in deze tijd van hamsteren vergeet niet om een bloemetje mee te nemen. (Toch wel zo gezelig in huis)

De...

Bekijk volledig artikel

Your Choice Live ook te volgen via Youtube


Datum: Mar 9, 2020

Aanstaande zaterdag 14 maart gaan we weer los bij Your Choice Radio.
Vanaf 20.00 uur hoor je verschillende live programma's voorbij komen, en het mooie is dat ook alles 
live te beluisteren en te bekijken is via Youtube.

Zoek via de Youtube app of via de website www.youtube.nl naar Your Choice Radio en bekijk de uitzending live.
Natuurlijk kan je hier ook je bericht achterlaten (Vinden wij leuk), en kan je jouw favoriete nummer ook aanvragen.

Bekijk volledig artikel

Zaterdag 14 Maart Live! Your Choice Radio


Datum: Dec 5, 2019

Zaterdag 14 Maart maken we er een feestje van in de avond bij Your Choice Radio.
Je hoort verschillende Live programma's voorbij komen en later op de avond gaan we live in de mix!

We beginnen de avond om 20.00 uur met heerlijke classics live gedraaid, hierbij is het ook mogelijk jouw favoriete classic aan te vragen,
hierna gaan we het feesttempo een beetje opschroeven om vervolgens met heerlijke house/classics in de mix af te sluiten.

Meer Info volgt.

Bekijk volledig artikel

Donderdag 26 December laatste donderdag van de maand en van het jaar!


Datum: Dec 5, 2019

Donderdag 26 December is het weer de laatste donderdag van de maand en dat betekend weer een nieuwe Your Choice Top 100!
Dit keer is het niet alleen de laatste donderdag van de maand maar ook de laatste donderdag van het jaar!

En laat het nou ook nog eens op 2e kerstdag vallen....
Dat betekend dubbel feest.

Dit keer gaan we het jaar afsluiten met de Your Choice Top 100 van .... De Foute Choice!....
De Foute Choice is iedere werkdag te beluisteren van 16:00 tot 17:00 uur en 26 december hoor je de beste "Foute" nummers voorbij komen in deze lijst!
Vanaf 09:00 gaan we van start dus tijdens je kerstontbijt is het 1e wat je aanzet natuurlijk Your Choice Radio!

Bekijk volledig artikel