Now playing

Nightshift

00:00 - 06:00
Luister live

Entertainment

80 miljoen aan schadevergoedingen aardbevingen


Datum: Aug 12, 2019

De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) heeft tot nu toe ruim 80 miljoen euro uitgekeerd aan inwoners die door de aardbevingen in het noorden van het land zijn getroffen. Ruim de helft is uitgekeerd vanuit de reguliere procedure en 34,5 miljoen euro aan schadevergoedingen in het kader van de stuwmeerregeling.

Nog eens 4,8 miljoen euro ging naar bijkomende kosten, gevolgschade en wettelijke rente, aldus de commissie in een nieuw overzicht van de stand van zaken. Vorige week zijn er 462 nieuwe schades gemeld. De TCMG heeft nu 17.978 van de 35.672 schademeldingen afgehandeld.

Met de stuwmeerregeling kunnen gedupeerden sinds juli kiezen voor een eenmalige vergoeding voor hun aardbevingsschade. Ruim 16.000 adressen komen daarvoor in aanmerking. Inmiddels z...

Bekijk volledig artikel

Google-medewerkers luisteren mee met Nederlandstalige opnames


Datum: Jul 10, 2019

Nederlandstalige opnames die met de virtuele assistent van Google worden gemaakt, worden beluisterd door mensen die door Google worden ingehuurd om de audiofragmenten te analyseren. Google bevestigt dat woensdag in een reactie aan NU.nl, na onderzoek door het Vlaamse VRT NWS en de NOS.

De virtuele assistent van Google is beschikbaar via een app en de Google Home-speaker. VRT NWS beluisterde duizend Nederlandstalige audiofragmenten die via de Google Assistent zijn opgenomen.

De Vlaamse nieuwssite kreeg toegang tot de opnames via een anonieme tipgever die voor Google opnames beschrijft. Een deel van de opnames is ook gedeeld met de NOS. Google heeft de authenticiteit van de opnames in een reactie aan NU.nl bevestigd.

Normaal gesproken verwerkt de Google Assis...

Bekijk volledig artikel

Julio Iglesias volgens rechter biologische vader van 42-jarige man


Datum: Jul 10, 2019

Julio Iglesias is door een Spaanse rechter aangewezen als de biologische vader van Javier Sánchez Santos. De man spande een rechtszaak aan waarin de rechter nu geoordeeld heeft dat de 42-jarige man inderdaad de zoon van de zanger is.

Sánchez Santos is de zoon van de Portugese voormalige danseres María Edite Santos. Zij zou in 1975 een week met de zanger hebben doorgebracht en zwanger zijn geraakt. De 75-jarige Iglesias heeft dit echter altijd ontkend en weigerde eerder een DNA-test te doen.

Sánchez Santos zette privédetectives, die op zoek moesten gaan naar DNA van Iglesias en zijn kinderen, op de zaak. Zo zou er DNA zijn afgenomen van glazen en flesjes waar het nageslacht van de zanger uit heeft gedronken. Ook wordt beweerd dat het...

Bekijk volledig artikel

Vijf steden willen songfestival binnenhalen


Datum: Jul 10, 2019

Vijf steden zijn nog in de race om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te huisvesten. Zoals verwacht hebben Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht een bidbook ingediend bij de organisatie, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend. Hiermee hebben ze zich officieel kandidaat gesteld om het liedjesfestijn binnen te halen.

De definitieve keuze van de gaststad wordt naar verwachting bekend in augustus. Aanvankelijk hadden negen steden hun belangstelling getoond, maar de afgelopen tijd trokken Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag en Breda zich terug.

In het bidbook moeten de steden de organisatie ervan overtuigen dat ze dé plek zijn om het songfestival te houden. Daarbij wordt gelet op onder meer een passende locatie, de capaciteit en technische...

Bekijk volledig artikel

Geen lagere WW-premies voor seizoenswerk in wet Arbeidsmarkt in Balans


Datum: Apr 11, 2019

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is niet van plan om in het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een uitzondering te maken voor seizoenswerk. Een dergelijke uitzondering is namelijk niet handhaafbaar en daarmee onuitvoerbaar, stelt Koolmees in antwoord op vragen vanuit de Eerste Kamer.

De glastuinbouwsector, gesteund door onder meer LTO Nederland, VNO-NCW en MKB Nederland, verzet zich hevig tegen de WAB, omdat zij menen dat telers straks een veel hogere werkloosheidspremie, naar verluidt tot we...

Bekijk volledig artikel

Zonovergoten Kom in de Kas


Datum: Apr 11, 2019

Nootdorp - Op zaterdag 6 en zondag 7 april bezochten duizenden mensen de kassen in het Nootdorpse Noukoop. Tijdens de 42e editie van het jaarlijkse evenement van de glastuinbouw kon iedereen kennis komen maken met deze sector.

Veel enthousiaste kwekers openden de deuren van hun bedrijf voor het publiek, dat dankzij het prachtige lenteweer massaal naar de kassen kwam. Aan Kom in de Kas deed een grote diversiteit aan bedrijven mee, zo was er voor elk wat wils. Het thema van Kom in de Kas 2019 was "Werelds": Kom in de Kas vol wereldse wonderen. In alle opengestelde kassen heerste een vrolijke en gezellige sfeer. Mensen proefden de lente en gingen op pad om de kassen te verkennen. Ook de kinderen genoten volop; natuurlijk het snoepen van heerlijke paprik...

Bekijk volledig artikel

Man steekt in Italië gekaapte schoolbus met daarin 51 kinderen in brand


Datum: Mar 20, 2019

De Italiaanse politie heeft een man gearresteerd die in Milaan een schoolbus had gekaapt met daarin 51 kinderen. Nadat hij de bus had verlaten stak hij het voertuig in brand.

De man had benzine in de bus gegooid en riep dat niemand het zou overleven. De Italiaanse politie kon dit voorkomen.

Justitie kijkt ook naar een terroristisch motief, want de dader riep dat hij het migratiebeleid van de regering verafschuwde. "Stop de doden op de Middellandse Zee" riep hij, doelend op migranten die bij de illegale overtocht naar Europa verdrinken.

Nadat de bus in brand was gestoken brak er enorme paniek uit, maar de toegesnelde politie wist de scholieren snel te ontzetten.

Slechts tien leerlingen zijn lichtgewond geraakt of door rook onwel geworden....

Bekijk volledig artikel

Exitpoll: FVD grootste partij in Zuid-Holland, VVD in Noord-Brabant


Datum: Mar 20, 2019

Forum voor Democratie (FVD) heeft de meeste stemmen behaald in de provincie Zuid-Holland. In Noord-Brabant blijft de VVD grootste partij, blijkt uit de exitpoll die door Ipsos in opdracht van NOS is gehouden in de provincies.

FVD is de grote winnaar. In Zuid-Holland (16,1 procent) en Noord-Brabant (14,1 procent) behaalde de partij van Thierry Baudet uit het niets veel stemmen.

Een exitpoll is geen officiële uitslag maar een peiling op basis van het stemgedrag van kiezers. 

Met de exitpoll van Zuid-Holland zijn de stemmen tot 20.30 uur meegenomen. Voor FVD zou op basis daarvan op 10 zetels kunnen rekenen. De VVD eindigt met 15,6 procent van de stemmen (9 zetels), vier jaar geleden waren de liberalen hier nog de grootste. Bekijk volledig artikel

NS verschuift start volledige dienstregeling van maandag naar 7.06 uur


Datum: Mar 17, 2019

De Nederlandse Spoorwegen hebben besloten om de start van de volledige dienstregeling van maandag te verschuiven naar 7.06 uur, als de pensioenacties van NS-personeel zijn beëindigd. Eerder was het de bedoeling dat alleen in een aantal steden tot 7.06 uur geen treinen zouden vertrekken.

De NS heeft deze keuze gemaakt, omdat het bedrijf een zo "betrouwbaar mogelijke dienstregeling" wil aanbieden, laat een NS-woordvoerder zondag aan NU.nl weten. "Hierdoor kunnen de treinen goed opstarten en is het de verwachting dat voor onze reizigers in de loop van de ochtend weer een betrouwbare treinreis mogelijk is", aldus de NS.

Bovendien vreesde de NS een "logistieke nachtmerrie", doordat treinen niet op tijd vanaf stations kunnen vertrekken al...

Bekijk volledig artikel

Sport

Stosur bezorgt Australië succes in Melbourne


Datum: Jan 25, 2019

De Australian Open heeft een Australisch succesje gevierd; Samantha Stosur won het dubbelspel bij de vrouwen. De 34-jarige tennisster uit Brisbane won met de Chinese Shuai Zhang aan haar zijde de finale in de Rod Laver Arena van Melbourne van het Hongaars/Franse duo Timea Babos/Kristina Mladenovic: 6-3 6-4. Babos en Mladenovic waren titelverdedigers in het eerste grandslamtoernooi van dit jaar.

Stosur had wat moeite haar zenuwen in bedwang te houden in de beslissende game. Ze sloeg een dubbele fout op het eerste matchpoint, maar bij de tweede poging slaagde ze wel. Voor de Australische was het haar derde grandslamtitel in het dubbelspel; ze won in 2005 de US Open en in 2006 Roland Garros. Voor Zhang was het haar eerste eindzege in een grand slam.

Bekijk volledig artikel

Carlsen kraakt code Anand in 76 zetten


Datum: Jan 23, 2019

Anish Giri is bij het internationale schaaktoernooi Tata Steel naar de tweede plaats geklommen. De Nederlandse grootmeester behaalde tijdens de tiende ronde in de Pieterskerk in Leiden zijn vierde overwinning. Hij versloeg de Rus Vladimir Fedosejev met de zwarte stukken na 41 zetten.

Giri kwam met 6,5 punten alleen op de tweede plek. Hij heeft een half punt minder dan Magnus Carlsen. De Noorse wereldkampioen rekende medekoploper Viswanathan Anand uit India in na 76 zetten.

Jorden van Foreest behaalde zijn derde zege. De Nederlander was met wit te sterk voor de Rus Ian Nepomniatstsji. Van Foreest neemt met 4 punten de twaalfde plek in.

Donderdag is een rustdag voor de schakers. In de elfde ronde, weer in thuishaven Wijk aan Zee, speelt Giri vrijdag tegen de...

Bekijk volledig artikel

Laatste seizoen schaatsster Van den Brandt


Datum: Jan 23, 2019

Schaatsster Floor van den Brandt is bezig aan haar laatste seizoen. De 28-jarige sprintster van Team FrySK kan zichzelf naar eigen zeggen niet meer volledig motiveren. Ze miste vorig seizoen kwalificatie voor de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018. Aan het begin van het huidige seizoen was Van den Brandt nog van plan om vier jaar door te gaan, maar de afgelopen maanden sloeg de twijfel toe.

,,Als ik schaats wil ik me er voor de volle 100 procent voor kunnen inzetten”, legt Van den Brandt op schaatsen.nl uit. ,,Ik merk dat me dat niet meer lukt. Mijn studie is leuk en ik wil ook andere dingen gaan doen.” Van den Brandt heeft haar bachelor Bewegingswetenschappen net afgerond en begint per 1 februari aan de master Sport Science.

Bij de NK afstanden twee s...

Bekijk volledig artikel

Kunstrijdster Van Tiel niet naar vrije kür EK


Datum: Jan 23, 2019

Kunstrijdster Kyarha van Tiel heeft zich net als bij haar debuut vorig jaar niet weten te plaatsen voor de vrije kür bij de EK kunstschaatsen. In het Wit-Russische Minsk kreeg de 18-jarige Rotterdamse in de korte kür een juryscore van 44 punten. Onvoldoende voor de vereiste plaats 24, dat een finaleplek zou opleveren.

Van Tiel eindigde op de 28e plaats. De Duitse Nathalie Weinzierl werd 24e met een score van 46.09. De Russische Alina Zagitova was de beste in de korte kür met 75 punten.

Vorig jaar bij de EK in Moskou schaatste Van Tiel naar een score van 45.28 punten en werd ze 26e.

Bij de mannen komt donderdag Thomas Kennes in actie. De 22-jarige kunstschaatser doet voor de vierde keer mee aan de Europese kampioenschappen. Hij wist zich nog n...

Bekijk volledig artikel

Volleybalsters op EK weer tegen Azerbeidzjan


Datum: Jan 23, 2019

De Nederlandse volleybalsters spelen in de poulefase van het EK van dit jaar tegen Hongarije, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië en Estland. Dat was de uitkomst van de loting in het Turkse Istanbul.

Oranje won zilver op het vorige EK in 2017. Azerbeidzjan was daar de tegenstander in de halve finales. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison won met 3-2.

Het EK van 2019 is voor het eerst verdeeld over vier landen en er doen ook voor het eerst 24 landen mee. Turkije (Ankara), Polen (Lodz), Hongarije (Boedapest) en Slowakije (Bratislava) doen gezamenlijk de organisatie. Het Nederlands team speelt de poulewedstrijden in Boedapest. Het toernooi duurt van 23 augustus tot en met 8 september.

De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales.

Bekijk volledig artikel

Nishikori geeft op in kwartfinale


Datum: Jan 23, 2019

Tennisser Kei Nishikori heeft op de Australian Open in de kwartfinale tegen Novak Djokovic opgegeven. De Japanner, die in de voorgaande vier partijen drie keer een vijfsetter speelde, liet in de tweede set weten te veel last van een blessure te hebben. Hij werd tijdens de wedstrijd al behandeld.

Djokovic zei het niet leuk te vinden op deze manier de laatste vier te bereiken. ,,Ik wil spelen en vechten voor een plek in de halve finale. Bovendien willen we dat de fans op de tribune een leuke avond hebben. Dit is niet leuk. Tegen Nishikori heb ik veel boeiende partijen gespeeld en ik had me ook op deze ontmoeting verheugd. Laten we hopen dat de blessure meevalt en hij snel weer op de baan staat.”

Djokovic leidde in de partij met 6-1 4-1. De Serviër speelt in...

Bekijk volledig artikel

Tsitsipas velt titelverdediger Federer


Datum: Jan 20, 2019

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een grote sensatie gezorgd door titelverdediger Roger Federer uit te schakelen op de Australian Open. Het 20-jarige talent zette de 37-jarige Zwitser in de vierde ronde in vier meeslepende sets opzij: 6-7 (11) 7-6 (6) 7-5 7-6 (5).

De jonge Tsitsipas en de ervaren Federer, zesvoudig winnaar van de Australian Open, deden vier sets lang amper voor elkaar onder in de Rod Laver Arena. Het spel golfde op en neer en beide spelers maakten de mooiste punten. De Griek sloeg toe in de tiebreak van de vierde set. Hij kan zich nu opmaken voor een strijd in de kwartfinale tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De spelers leunden zeker de eerste set op hun service. Federer won dat eerste bedrijf na een lange tiebreak met 13-11....

Bekijk volledig artikel

Harden en Gordon loodsen Rockets langs Lakers


Datum: Jan 20, 2019

De basketballers van Houston Rockets hebben Los Angeles Lakers verslagen in de NBA. De thuisploeg had wel een verlenging nodig om met 138-134 te winnen.

James Harden was topschutter bij de Rockets met 48 punten, maar Eric Gordon maakte de cruciale punten. Zijn driepunter met nog twee seconden op de klok zorgde voor de gelijkmaker in de reguliere speeltijd en daarmee voor een verlenging. In die extra speeltijd sleepte Gordon de zege binnen door vier vrije worpen te benutten.

Bij de Lakers was Kyle Kuzma de meest trefzekere met 32 punten. Sterspeler LeBron James ontbrak nog altijd met een blessure. Houston staat voorlopig vijfde in de Western Conference, de Lakers negende.

Bekijk volledig artikel

Cilic buigt na vijf sets voor Bautista Agut


Datum: Jan 20, 2019

De Australian Open is voorbij voor de Kroatische tennisser Marin Cilic. De finalist van 2018 verloor in de vierde ronde van de Spanjaard Roberto Bautista Agut. De nummer zes van de wereld boog na bijna vier uur in vijf sets voor de taaie Bautista Agut: 7-6 (6) 3-6 2-6 6-4 4-6.

Voor de 30-jarige Spanjaard is het de eerste keer dat hij in de kwartfinales staat van een grand slam. Hij treft dan de winnaar van het duel tussen titelverdediger Roger Federer en de Griek Stefanos Tsitsipas.

Bautista Agut, als 22e geplaatst in Melbourne, sloeg toe in de negende game van de vijfde en laatst set. Toen brak hij de servicegame van Cilic en kwam 5-4 voor. De Spanjaard maakte het vervolgens af in zijn eigen servicebeurt.

Bekijk volledig artikel

Your Choice nieuws

zero's Top 100 29 augustus


Datum: Aug 12, 2019

Donderdag 29 augustus is het weer de laatste donderdag van de maand en dat betekend een nieuwe Your Choice Top 100!
Dit keer gaan we terug naar de zero's.

De beste 100 hits van het jaar 2000 tot eind 2009 hoor je dan voorbij komen.
Wil je mee helpen de lijst samen te stellen? Geef je stem door via Top100@yourchoiceradio.nl en wie weet hoor je jouw plaat terug op 
donderdag 29 augustus.

Bekijk volledig artikel

Donderdag mischien wel de HEETSTE dag van het jaar! #Zomertop100 Your Choice Radio


Datum: Jul 23, 2019

Aanstaande donderdag is het weer de laatste donderdag van de maand en dat betekend een nieuwe Top 100,
laat het nou net de warmste dag van deze week zijn en mischien wel de warmste dag ooit!
Wat is er dan lekkerder dan genieten van de 100 beste zomerhits allertijden?
Waarschijnlijk ben je gewoon aan het werk en is het al zwaar genoeg, wij helpen jouw dag iets verdraagelijker te maken.

De Your Choice Top 100 van de maand juli staat dit keer in het teken van de Zomer!

Aanstaande donderdag vanaf 09:00 uur op Your Choice Radio

Bekijk volledig artikel

Update! Reguest jouw favoriete track via de website van Your Choice Radio!


Datum: Jul 8, 2019

Bij Your Choice Radio kan je heel eenvoudig en supersnel jouw favoriete nummer aanvragen, via de website bij het kopje 'plaats je verzoek'.
Ieder uur komen er 4 aangevraagde nummers voorbij, 2 verzoekplaten worden behandeld rond xx:10 van het uur, en 2 verzoeknummers worden behandeld rond xx:45 van het uur.
Staat jouw favoriete nummer er niet tussen? en past deze wel bij Your Choice Radio? Geef hem dan door via info@yourchoiceradio.nl en wij voegen hem toe.

Bekijk volledig artikel

Your Choice Top 100 van de zomer


Datum: Jul 8, 2019

Op Donderdag 25 juli is het weer de laatste donderdag van de maand en dat betekend een nieuwe Your Choice Top 100 op Your Choice Radio!
Dit keer staan de 100 lekkerste en heetste zomerhits voor je op een rij.

Jij kan meehelpen deze lekkere zomerse lijst samen te stellen. 
geef jouw stem door via top100@yourchoiceradio.nl en wie weet hoor je jouw nummer dan terug op donderdag 24 juli in de Your Choice Top 100 van de zomer!

Bekijk volledig artikel

60's@6 & 70's@7 Iedere werkdag bij Your Choice Radio


Datum: Mar 20, 2019

Iedere werkdag van 18:00 tot 20:00 uur gaan we terug in de tijd met het programma Classic Choice.

In het programma Classic Choice hoor je van 18:00 tot 19:00 uur de lekkerste 60's@6 en
een uur later hoor je de beste 70's@7, iedere maandag tot vrijdag op Your Choice Radio.

Bekijk volledig artikel

De Your Choice Top 100 van de 70's zit er weer op!


Datum: Mar 20, 2019

De maandelijkse Top 100 van de maand Maart zit er weer op bij Your Choice Radio.

Dit maal hoorde je de Top 100 van de Jaren 70 voorbij komen, de lekkerste 100 hits uit de 70's kwamen voorbij op Your Choice Radio.
Volgende maand hoor je weer een nieuwe Top 100, ditmaal op donderdag 30 mei en dan gaan we echt terug in de tijd want dan hoor je de 100 beste
uit de 60's. 

Stemmen kan nog tot 28 mei via Top100@yourchoiceradio.nl

Bekijk volledig artikel

Your Choice Top 100


Datum: Mar 1, 2019

De Your Choice Top 100 van de 80's zit er weer op.
De laatste donderdag van de maand kwam de Your Choice Top 100 van de 80's voorbij in Februari.
De 100 lekkerste hits uit de 80's heb je gehoord, en het was een groot succes, velen stemmen zijn er binnen gekomen via 
de mail.

Komende Top 100 wordt uitgezonden op donderdag 28 Maart en dan gaan we terug naar de jaren 70.
De 100 beste hits uit de 70's hoor je dan voorbij komen in de Your Choice Top 100.

Stemmen kan al op deze lijst via Top100@yourchoiceradio.nl.

Bekijk volledig artikel

Foute Choice


Datum: Feb 20, 2019

Iedere werkdag hoor je bij Your Choice Radio om 16:00 uur de Foute Choice,
een uur lang hoor je de lekkerste muziek die je al gewend bent bij Your Choice Radio afgewisseld door een lekkere 'foute' plaat.

Het feesje aan het eind van de middag dat is de Foute Choice.
Mischien wel het laatste uurtje op je werkvloer? of gewoon gezellig onderweg naar huis? 

Geef jouw favoriete foute nummers door via foutechoice@yourchoiceradio.nl of vraag hem aan via het reguest systeem van Your Choice Radio.

De Foute Choice, iedere werkdag van 16:00 tot 17:00 uur

Bekijk volledig artikel

Top 100 van de 80's


Datum: Feb 10, 2019

Eind Februari is het weer tijd voor de maandelijkse Top 100 op Your Choice Radio.

Dit maal is het de Top 100 van de Jaren 80, de lekkerste 100 hits uit de 80's hoor je op de laatste donderdag van de maand februari.

Stem mee via Top100@yourchoiceradio.nl

Bekijk volledig artikel